
No. Question auDA response

1

Will an entity that is legally registered outside Australia, and that 

has vertical integration between registry and registrar functionality 

be able to bid if their current registrar operations cover more than 

5% of the current .AU zone?

No.   An entity that conducts registrar operations that cover more 

than 5 per cent of the current .au zone would be operating a 

'Restricted Service' in Australia, and pursuant to clause 6.2(a) of the 

RFT, auDA will exclude any Tenderer if it, or their Related Bodies 

Corporate, operate a Restricted Service in Australia after the Closing 

Time.

2

The Closing Period appears to be the bid submission closing date. 

Would auDA be willing to accept a bid from a bidder that 

committed to resolving any registry/registrar vertical integration 

issue prior to contracting rather than prior to the Closing Period?

No.  As stated in clause 6.2(a) of the RFT, auDA will exclude any 

Tenderer that operates, or has a Related Body Corporate that 

operates, a Restricted Service in Australia after the Closing Time.

3

Should interested bidders need to establish a new entity in 

collaboration with partners to satisfy the bid requirements, will 

those new entities be penalised if not capable of being able to 

demonstrate the same level of financial trading history?

auDA has no predetermined position to 'penalise' or treat a Tenderer 

with no or little financial trading history less favourably than a 

Tenderer with a longer financial trading history.  As per evaluation 

criterion 6 (Financial capability), auDA will assess all Tenderers' 

financial capability to perform the Registry Services Agreement.

If a Tenderer is a new entity with no or little financial trading history, 

auDA will consider the financial information provided for the ultimate 

parent entity,  and any parent company guarantees, provided for the 

proposed contracting entity in evaluating the Tenderer's financial 

capability to perform the Registry Services Agreement. 
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4
Can auDA provide a list of must have features vs nice to have 

features?

auDA considers all the requirements in the Registry Services 

Description as 'must haves'.  However, in addition, clause 6.3 of the 

RFT sets out three requirements from the Registry Services 

Description that, if not met by a Tenderer, will result in the Tenderer 

being excluded from further consideration.  Finally, Tenderers should 

refer to Annexure C - Compliance with RSD Template, which 

provides a list of key features of the registry that are unique to .au.
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